Mimi / Retrat #55

“Miro enrere i recordo quan vaig descobrir la plaça dels Àngels amb els seus skaters, el CCCB i la pau del Pati Manning i jo que aterrava en una Barcelona moderna, un barri fascinant ple de contrastos i de realitats antagòniques, per convertir-me en periodista. Estudiava en una peixera de vidre, flanquejada per la blancor d’un MACBA i un Sonar emergent a la Casa de la Caritat que coincidia amb els meus exàmens, un multiracial Raval que encara no hipsterejava, un carrer Joaquim Costa amb la senyora de l’estanc, que era de Madrid i l’entranyable senyor Antonio del colmado, la Granja Gavà on va néixer en Terenci Moix que regentava la meva adorada Montse i els seus ulls dibuixats negres i felins amb qui m’havia passat tantíssimes estones xerrant, el ritual iniciàtic amb l’absenta (a la Casa de l’Almirall o al Marsella) que havíem de provar tots per tenir algun element en comú amb Baudelaire, Wilde, Van Gogh o Picasso i convertir-nos en genis, els frankfurts més bons del món amb la Carol, companya d’universitat, batalles i vida; la mítica Paloma on més d’un ens hi vam deixar la vergonya i alguna cosa més, i una mica més abaix, davant de Muebles Navarro, al carrer Riera Alta, els millors falàfels que he tastat mai. Miro enrere i veig encara la Maite i el Jaume de Ràdio Ciutat Vella que em van regalar la màgia del micròfon i la llibertat de començar “perquè sí” una secció de literatura d’un magazín radiofònic amb Bach, les primeres fotografies revelades en blanc i negre, les lletres, la poesia, el cara a cara amb les llums i ombres de la cosa del “créixer o madurar”, els articles d’opinió, les fotocòpies de llibres sota el braç que potser mai llegia i l’exaltació de passions trobades. Contrastos de contrastos. Anys inoblidables. Amics que encara perduren. Mestres a qui encara recordo molt. Ressonen dins meu les lliçons. Vida que no valores fins que no la veus de lluny. I sempre que hi torno, tinc 20 anys i veig a l’Antonio del Colmado que em diu “adéu maca” amb un somriure d’orella a orella.”

thumb_IMG_5858_1024

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s