Anton / Retrat #97

img_0816

“L’indret que he triat són els Búnquers del Carmel, un lloc fins fa poc desconegut i gairebé secret que avui ha esdevingut un espai emblemàtic, tant pel seu significat històric com per la seva ubicació que en fa un esplèndid mirador de Barcelona, des del qual es pot gaudir d’una vista panoràmica de 360°. Durant la Guerra Civil, s’hi va construir una bateria antiaèria per defensar la Barcelona republicana. Després, els canons van ser destruïts i la zona va ser aprofitada per acollir-hi l’anomenat Barri dels Canons, un dels últims vestigis de barraquisme a la ciutat de Barcelona. Actualment, els búnquers han estat declarats patrimoni històric i s’han convertit en un lloc de pelegrinatge. Aquell símbol antifeixista del terror ha esdevingut un espai ple de llum i vida. M’agrada escapar-me als Búnquers cap al capvespre, quan necessito respirar i allunyar-me del ritme frenètic del dia a dia. M’assec i observo abstret la immensitat de la ciutat. La banda sonora de Barcelona queda lluny, i la distància fa possible percebre la tranquil·litat, la serenor i la soledat volguda, i que jo pugui ser-ne, només, un espectador anònim. Avui, per primera vegada, s’han invertit els papers: d’observador he passat a ser observat. I compartir-ho ha estat un regal.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s