Xavi / Retrat #94

img_0138

“Totes les famílies amaguen misteris dignes d’una novel·la o d’un fulletó, i la solemnitat decadent del carrer Princesa de Barcelona és un escenari propici per a aquests secrets. Moltes hores de la meva infantesa les vaig passar allà perquè és on vivien els meus avis i on va néixer el meu pare. Jo hi anava cada dissabte; el pare em comprava el ‘Pumby’ al quiosc de la cantonada amb Via Laietana, veia la pel·li de ‘Sesión de tarde’ i ‘Los payasos de la tele’ i furgava en la seva biblioteca, on descobria veritables joies, com un exemplar de ‘Les aventuras del Barón de Munchausen’ del segle XIX amb gravats de Gustave Doré o primeres edicions de novel·les de Folch i Torres il·lustrades per Junceda. Recordo ‘El Rey de la Magia’, la pastisseria Brunells, la joguineria dels senyors Marimon -que sempre em feien regals- i, és clar, la botiga familiar, Electricidad Roca. Ja ben entrada l’adolescència, una revelació del passat em va fer reescriure mentalment la biografia familiar i mirar amb uns altres ulls aquell carrer, que ja va adquirir per sempre més un altre significat. En la vida de cada un de nosaltres hi ha moments que representen una certa pèrdua de la innocència.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s