Montserrat / Retrat #111

IMG_2202

Tenia poc més de quatre anys quan tota la família ens vam instal·lar a viure al Poble Sec, al carrer Montjuïc. Allà vaig passar la meva infantesa. D’aquesta època recordo com la llum del sol es filtrava amb tota llibertat a casa meva, ja que vivia en un pis que quedava a molta alçada i al davant no hi havia cap altre edificació.
Des de la finestra, tres inoblidables vistes:
A la dreta, la muntanya de Montjuïc. El telefèric vermell travessava el cel a diari penjat d’un cable, des de d’alt de la muntanya fins al port.
Al davant, el mar. De nit, podia veure l’arribada dels grans creuers, engalanats de llums màgiques i plens de forasters. Quan feien sonar el seu avis, jo alçava la mà i saludava, era la meva benvinguda. La nit de reis em sentia la nena més privilegiada del món, i es que des de casa, podia veure el vaixell reial arribant al port de Barcelona.
Sota, les carboneres. Em passava hores contemplant aquelles muntanyes de carbó. S’explicaven misterioses històries sobre elles, i jo, que sóc una crèdula, escoltava amb atenció mentre anava potenciant una fantàstica qualitat humana: la imaginació.
I precisament dins d’una d’aquestes carboneres, on hi havia una casa que sempre intentava estar blanca, vivia la que va ser la meva millor amiga. Em passava les tardes a casa seva, pujant per aquelles muntanyes negres i tornant cap a casa tota bruta d’aquella pols negre que tant feia emprenyar a la meva mare, i es que més que una nena de set anys, semblava la germana petita d’en Bert, l’amic de la Mary Poppins. Allà, entre muntanya, mar, cel i carbó, vaig viure, durant molt de temps, i va ser aquí, en aquest pis, en aquest barri, on un dia qualsevol, vaig escriure per primera vegada un poema, després un altre i un altre, i quan em vaig adonar ja havia escrit el meu primer i petit conte.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s