Lin / Retrat #113

IMG_2457

“Soc de Barcelona, però només hi he viscut la meitat de la meva vida i de forma intermitent. Els anys que hi he viscut ha estat en tres barris diferents, però el meu punt de referència sempre ha estat altre, casa de la meva àvia, al carrer Muntaner, davant la plaça Adrià. Per mi ha estat un lloc molt especial de sempre, hi passava estones veient els peixos que hi havia a l’estanc de la plaça, la senyora que venia flors vora l’estany d’aigua, la castanyera, el pare Noel cada Nadal a la porta de la perruqueria… Precisament durant 23 anys seguits hi passàvem la nit de reis dormint a casa de l’àvia, una nit plena de màgia. Ho recordo amb anhel, per mi era com un punt de trobada de moments màgics, de retrobar la família, de tornar a les meves arrels, de viure moments molt especials, sobretot en viure fora de Barcelona i poder-hi venir poc sovint. A partir del 1999 vaig tornar a viure a Bcn, i tot i amb això, i poder anar-hi més sovint continuava sent igual d’especial per tot el viscut. Ara que fa cinc anys que l’àvia ja no hi és, em queda viu el record, cada vegada que passo per davant és com si tot un seguit de fotogrames recorren el meu pensament i em transporto durant uns minuts de nou anys enrere… Fins que alço la mirada i veig com ha canviat tot: una castanyera més modernitzada, la florista ja hi té una paradeta més sofisticada i els peixos ja no són peixos. Però mentre el record hi sigui tot plegat es mantindrà viu.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s