Anna / Retrat #120

IMG_3052

“Has visitat mai algun lloc per primera vegada i has tingut la sensació d’haver-hi estat abans? Això és el que em va passar a mi amb Santa Maria del Mar. Vaig descobrir aquest santuari marià quan tenia setze anys, arrel del bestseller que tots coneixem. Aleshores baixava molt poques vegades a la capital des de Terrassa, on vivia amb els meus pares. Amb la lectura em vaig enamorar d’aquell edifici construït a força de la sang i la suor de la gent de Barcelona; de la seva força, de tot el que les mans dels bastaixos, arquitectes, obrers… havien deixat en aquelles pedres salades. Quan hi vaig entrar per primera vegada, en una escapada d’amagat dels meus pares, la unió amb aquell espai va ser metafísica. És quelcom estrany que es repeteix cada vegada que hi poso els peus i que, a dia d’avui, encara no sé explicar. Des d’aleshores, sempre que tinc una estona entre càstings, rodatges i assajos, m’hi escapo i en dibuixo alguna part: una talla, un capitell, un vitrall, un canelobre… Sempre hi trobo racons i detalls màgics preparats per ser plasmats en un paper. Són els meus petits moments d’esbarjo mental i emocional, de relaxació total, de meditació activa. I així, de mica en mica, de visita en visita, he anat creant un plec d’il·lustracions, més o menys decents, de la flamant Santa Maria del Mar. Qui sap, potser algun dia les acabo publicant i tot.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s