Laia / Retrat #128

IMG_4260

“Et demanen que busquis un racó de Barcelona. Un racó que signifiqui alguna cosa. N’hi ha tants… Un lloc on m’hi senti a gust? El que vulguis.
La teteria, doncs. La que hi ha a Sant Domènec del Call. Aquella. Sí. Quan hi arribes ja has trepitjat mitja Barcino, has creuat la Barcelona medieval, has passat sense adonar-te per davant de la sinagoga més antiga de la ciutat i fins i tot has vist rastres de la Guerra Civil en una paret. Tot allà. Un grapat de segles. A pocs metres. En un lloc com aquest t’hi has de sentir bé a la força. Si t’agrada viatjar en el temps, és clar.
Si tenim sort i no fa massa vent, quan hi arribem ho notaràs de seguida. Tot el carrer fa olor a te. Olor d’espècies. No te’n pots escapar. Però avui el vent és fort. I l’olor s’escampa pel carrer, sí, però amb menys insistència que d’altres vegades. Tot i així, en un lloc com aquest t’hi has de sentir bé a la força. Si t’agrada viatjar amb els sentits, és clar.
I obres la carta. Com m’agrada aquesta carta! Tes verds, vermells, blancs, blaus, negres, … Però sobretot: la Xina, Japó, Marroc, la Índia, Nepal, Indonèsia, Malawi, Vietnam, Tailàndia, Corea… Havies vist mai una carta ordenada per països? En un lloc com aquest t’hi has de sentir bé a la força. Si t’agrada viatjar en l’espai, és clar.
Després arriba un te amb olor a terra mullada. Recordem Kiba, Kashgar o Chinguetti. I aprenem que Wabi-sabi és una filosofia japonesa que exalta la imperfecció de la bellesa. O la bellesa de la imperfecció. Tan se val. En un lloc com aquest t’hi has de sentir bé a la força.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s