Eva / Retrat #137

IMG_6981

“…Giro el cap i passejo la mirada per la Plaça de la Concòrdia. Per un instant la llum es torna més blanca, d’un sol d’hivern que s’esforça però no escalfa. Ja no noto l’ardent l’esglaó de pedra en el que seiem, he saltat uns anys enrere. Fa una mica de vent fred, aprimo els ulls. Les fulles dels plataners caigudes semblen la brossa d’una escombra imaginaria, arrossegant-se d’un costat a l’altra. El soroll de les rodes d’un cotxe sobre les llambordes velles es barreja amb les converses dels que compren el diari, amb l’udol de la porta vidriada de la pastisseria, amb el paper que arruga la floristeria per guarnir un ram… i per sobre de tots ells, les rialles i els xisclets d’eufòria d’una munió de nens que corren disfressats. És Carnestoltes i, al Centre cívic de Can Déu hi ha festa grossa.
Una papallona vola per la Plaça, té 5 anys. Du un tutú vermell de tul, curt, rígid, amb ales de colors, i antenetes purpurina; l’atrezzo d’un festival de ballet que ha aprofitat per l’ocasió. Persegueix les fulles de puntetes, movent els braços, inclinant-los a cada revolt que dibuixa. Taral·leja alguna cançó que s’interromp amb instruccions que llença a les fulles que s’escapen. S’ajup per agafar-ne ara una, ara un altre. Cada cop que o fa arrossega la part de darrere del tutú pel terra llis i gastat de pedra fosca, l’avia ho veu des de la barana de l’església sospira tendrament, resigna. Cull les fulles i se les amaga entre les mil capes del tutú. Quan en té moltes, els hi ensenya orgullosa al nen Peter Pan i les princeses. S’engresquen, i com més se’n posen entre l’anorac i la disfressa més criden d’emoció.
Sóc jo de petita…un dels tants records que m’inspira aquest racó de la ciutat. Records entranyables de rams, bodes, batejos, jocs, curiositats… Mentre els revisc els ulls em topen amb una façana, la d’una de les cases antigues que vesteixen la plaça. I aquesta no forma part d’un record, sinó d’un somni, el de rehabilitar-la, poder-hi viure i generar més records en aquest racó de Barcelona.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s